top of page
Writer's pictureMUMDOO

Expertka Soňa "MUMDOO pro mě představovalo odrazový můstek k vlastnímu podnikání"

Updated: Feb 6


Ahoj Soňo, mohla byses nám prosím představit a říct, co jsi dělala před mateřskou?


Jsem maminka tříleté Elly. Před mateřskou jsem pracovala v dynamickém prostředí digitálního marketingu a e-commerce v mezinárodní korporaci. Ty roky mi přinesly nejen profesní zkušenosti, ale také skvělé přátelství a inspiraci. Považuji za velké štěstí, že mě práce opravdu bavila, a to i díky skvělému týmu. Seznámila jsem se tam s úžasnými lidmi, včetně skvělých holek z MUMDOO.


Jak jsi prožívala přechod z full-time práce na mateřskou dovolenou?


Cesta k Ellince nebyla zcela jednoduchá, tak jsme byli nesmírně vděční a nadšení. Zároveň jsem však cítila určitý strach, přechod z intenzivní pracovní rutiny na plný čas věnovaný péči o dítě byl pro mě upřímně velkou výzvou. Postupem času jsem si však uvědomila, že se k práci budu chtít alespoň částečně vrátit. I když jsem se těšila na novou roli maminky, zároveň jsem si uvědomovala, že mám ambice i mimo "maminkovský svět“.


Jak jsi vůbec narazila na možnost spolupracovat s Mumdoo?


Na Mumdoo jsem narazila na sociálních sítích a svojí první zakázku jsem s nimi realizovala ještě jako těhotná, těsně před porodem. :) Hodně mě baví, jak je práce s Mumdoo flexibilní, různorodá a mohu si vždycky vybírat, do které nabídky půjdu a který klient nebo projekt mi bude opravdu sedět a bude mě v daném čase bavit pro něj pracovat.


Kdy jsi začala mít pocit, že bys chtěla začít pracovat?


Pocit, že bych se chtěla vrátit do práce, začal vznikat asi po 4 měsících mateřské dovolené. Touha po aktivitě a profesním růstu začala sílit. Nejenže mi chyběla práce, ale obecně jsem toužila alespoň po nějakém 'intelektuálním stimulu' :D, nejen po kojení a přebalování. Upřímně mi také pomáhalo občas vyjít mezi lidi a zapojit se do společnosti.


Proč jsi se obrátila na MUMDOO?


Měla jsem to štěstí, že holky zrovna začaly rozjíždět MUMDOO, a tak se mi naskytla jedna z prvních zkušeností, jaké to je zkusit skloubit pracovní projekt a péčí o malé dítě. Věděla jsem, že s podporou tatínka mé dcery dokážeme zvládnout aspoň několik hodin týdně. Začala jsem s nimi pracovat na několika projektech, některé trvají dodnes, jiné byly jednorázové. Tato zkušenost mi potvrdila, že zvládám skloubit práci několik hodin týdně s péčí o dítě. Dále mi umožnila udržovat se v digitálním marketingu, což je oblast, kterou nechci na několik let opustit, a přesto si udržovat aktuální znalosti a dovednosti.


V čem ti pomohlo?


MUMDOO pro mě představovalo odrazový můstek k vlastnímu podnikání. Nebrala jsem to totiž jako samozřejmost, že mě holky budou zásobovat projekty, ale začala jsem pracovat na svých vlastních projektech, s vlastními klienty a především s ohledem na moje nové životní okolnosti.


Jak pracuješ teď, na jakých projektech?


Momentálně pracuji převážně z domova na různých projektech v oblasti digitálního marketingu, e-commerce a copywritingu. Čas si přizpůsobuji podle toho, jak často je mé dítě ve školce a jak se to hodí do našeho rodinného časového plánu.


Jaké máš další plány?


Jestli mě mateřství něco naučilo, tak že plánování a realita se moc nepotkávají, ať už v dojetí někam na čas nebo v představách o tom, jak bude běžný den vypadat. Ale ráda bych se soustředila hlavně na oblast digitálního marketingu. Díky projektům MUMDOO a mé vlastní podnikatelské činnosti jsem si uvědomila, jak moc mě tato oblast stále baví, a sleduji, jak rychle se vyvíjí. Ráda navštěvuji školení, kde se vždy dozvím něco nového a která mě nějakým způsobem obohacují a posouvají mou práci kupředu. Především si ale uvědomuji, že díky této práci si mohu užívat i svou dceru. Je pro mě důležité využívat každou chvíli s ní a vytvářet společné vzpomínky, zatímco se mohu realizovat i v práci.







50 views0 comments

Comments


bottom of page